"Het Technasium daagt ons uit!"

Onze extra's

Technasium

Spieringshoek mag zich officieel Technasium noemen en daar zijn we ontzettend trots op!  

Kies je voor het Technasium dan kun je tot en met de eindexamenklas projectmatig onderwijs volgen bij het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O). Je werkt vier uur per week in de technasiumwerkruimte in groepjes aan een onderzoeksopdracht van een bedrijf of organisatie met een bèta-achtergrond. Vanaf klas 1 doe je dus écht onderzoek en help je échte bedrijven met het oplossen van hun probleem of vraag. Dat is toch superleuk?! 

Naast dat je bedrijven helpt met jullie mega-slimme en creatieve oplossingen, leer je bij O&O ook heel goed samenwerken, denken in oplossingen, presenteren en goede verslagen maken. Allemaal vaardigheden die later in je leven ook nog heel goed van pas gaan komen. 

Ons Technasium werkt samen met Jet-Net en het bèta-oudernetwerk. Dat geeft een extra impuls aan het bèta-onderwijs op school. 

Kijk voor meer informatie op: www.technasium.nl

Sportklas

In de sportklas volg je naast de normale uren lichamelijke opvoeding (gym), twee uur per week extra sportlessen waarmee je je verdiept in nieuwe sporten en in de theorie van sport en bewegen. Je gaat bijvoorbeeld watersporten, wandklimmen en mountainbiken. 

In de bovenbouw is Bewegen Sport en Maatschappij (BSM) een keuzevak waarin je eindexamen kunt doen. 

Houd jij dus van nieuwe sporten leren (kennen) en jezelf lekker uitdagen? Denk er dan zeker over na of jij niet zou moeten kiezen voor onze sportklas! 

Gymnasium

Heb je een vwo-advies van de basisschool gekregen en heb je interesse in de klassieke oudheid, geschiedenis in het algemeen, het leren van nieuwe talen én houd je wel van een beetje uitdaging, puzzelen en doorbijten?  

Wees dan welkom op het gymnasium van Spieringshoek!  

Vanaf klas 1 volg je naast de normale vakken op school het extra vak Latijn, waarna er in klas 2 ook nog Grieks bijkomt. 
Grieks en Latijn saai?! Onze gymnasiasten zouden zeker zeggen: “Minime”! 

Cambridge

In de eersteklas kan je een toelatingstest doen om in de tweede klas Cambridge Engels te volgen. Je gaat dan dieper in op de Engelse grammatica en woordenschat en je verbetert je lees- en spreekvaardigheid! Ook kom je meer te weten over cultuur en geschiedenis van Engelstalige landen. In het voorexamenjaar sluit je Cambridge af met een echt Cambridge-examen. Je hebt dan voor Engels al een grote voorsprong op je vervolgopleiding.  

 

Spaans

Spaans is de derde wereldtaal. Daarom hoort deze taal ook zeker thuis in een opleiding op Spieringshoek. Verder is het natuurlijk superleuk en handig om Spaans te kunnen spreken wanneer je op vakantie in Spanje bent. In de eersteklas krijgen alle leerlingen het vak Spaans aangeboden. In de jaren erna kun je ervoor kiezen om hiermee door te gaan. Spaans is op Spieringshoek ook een vak waar je examen in kunt doen. 

Theater

Tijdens de lessen theater leer je jezelf presenteren, werk je met taal en word je zekerder van jezelf. Je ontwikkelt je fantasie en je leert direct op een situatie inspelen. Ook leer je van en met elkaar en werk je met elkaar aan een veilige en fijne klassensfeer. In klas 1 krijgen alle leerlingen het vak theater aangeboden. In jaar 2 en 3 kunnen leerlingen de Theaterstudio volgen en vanaf klas 4 kan je het zelfs kiezen in je vakkenpakket.

 

En verder...

Spieringshoek biedt daarnaast een unieke verscheidenheid aan vakken aan in zowel onder- als bovenbouw. Het vak muziek en beeldende vorming heb je de gehele onderbouw in je vakkenpakket en kun je, net als theater, kiezen in de bovenbouw. In de onderbouw werken we al aan je 'digitale geletterdheid' door lessen in Office en Mediawijsheid, maar het vak informatica kun je kiezen als je een technisch profiel in de bovenbouw hebt; supertof als je van programmeren houdt of het graag wil leren. Ben je meer van het sporten en wil je alles weten over juiste voeding en je spieren? Dan is bsm (beweging, sport & maatschappij) helemaal iets voor jou! Voor de vwo-leerlingen met een passie voor wiskunde bieden we wiskunde D aan in de bovenbouw.

Voor elk talent zit je goed op Spieringshoek!